Az infrapanelek mesterségesen hoznak létre a napéhoz hasonló infravörös sugárzást, elektromos áram segítségével. Ez a sugárzás nem csupán kellemes melegséget biztosít a bekapcsolás után, de a szervezetünkre is jótékony hatással van. Míg a hagyományos fűtési rendszerek a levegőt melegítik, az infrapanelek 80%-ban a környező tárgyakat (falakat, bútorokat, élőlényeket) melegítik, és csak 20%-ban a levegőt. Ennek eredményeként nem kering a levegő, és vele együtt a por sem. Továbbá az infrapanelek nem szárítják a lakás levegőjét, mint a radiátorok és konvektorok. Ezen felül szinte észrevehetetlenek, csendesen és szagmentesen üzemelnek.

Előnyök:

 • Kellemes melegség
 • Jótékony hatás a szervezetre
 • Nem kering a por
 • Nem szárítja a levegőt
 • Csendes és szagmentes

Összefoglalva: Az infrapanelek hatékony, komfortos és egészséges fűtési megoldást kínálnak.

Infrafűtés

Minden amit érdemes tudni az infrafűtésről.

infrafűtés

A nap melege otthonában: Fedezze fel az infrafűtés varázsát a Suntherm-mel!

Az infrafűtés messze túlmutat a hagyományos fűtési megoldásokon. A Suntherm infrapanelek forradalmasítják a hőleadást, egyedülálló mikroklímát teremtve otthonában, amely felülmúlja a komfortérzet minden eddigi mértékét.

Tapasztalja meg az infrafűtés kiemelkedő előnyeit:

 • Egészségesebb mikroklíma: Az infrafűtés nem szárítja a levegőt, így óvja a légúti megbetegedésekben szenvedőket, és kedvezőbb a porallergiában szenvedők számára is. A kellemes páratartalom megőrzi a bőr és a nyálkahártyák egészségét.
 • Páratlan hőkomfort: A napsugarakhoz hasonlóan egyenletesen melegíti a falakat, padlót és bútorokat, megszüntetve a hideg padló és huzat érzetét. Mindenhol kellemes, sugárzó melegséget érez, a hőmérséklet egyenletesen oszlik el a helyiségben.
 • Energiatakarékosság: Az infrafűtés kevesebb energiát fogyaszt, mint a konvekciós fűtési rendszerek, így a fűtési költségek is alacsonyabbak lehetnek. A hatékony hőleadás és a precíz termosztatikus szabályozás minimalizálja az energiapazarlást.
 • Kiemelkedő hőérzet: A test közvetlenül elnyeli a sugárzó hőt, nincs fülledtség, fokozott hőérzet a fejénél, kellemes melegséget érez a teljes helyiségben. A hőérzet egyenletes és komfortos, a lábtól a fejig.
 • Könnyű telepítés: Egyszerű és gyors telepítés, nem igényel bonyolult szerelési munkálatokat, akár utólag is beépíthető. A panelek könnyen rögzíthetőek a falra, mennyezetre, vagy akár padlóra is.
 • Esztétikus megjelenés: Modern és elegáns designű panelek, amelyek bármilyen enteriőrbe harmonikusan illeszkednek. A Suntherm infrapanelek széles szín- és méretválasztékban kaphatóak, így biztosan talál az ízlésének és otthonának megfelelő modellt.

A Suntherm infrapanelek:

 • Prémium minőségű anyagokból készülnek: Biztosítva a hosszú élettartamot, megbízható működést és a maximális hatékonyságot. A panelek kiváló minőségű anyagokból készülnek, szigorú minőségellenőrzésen esnek át.
 • Széles választékban kaphatóak: Találja meg az igényeinek és otthonának tökéletesen megfelelő panelt a teljesítmény, méret, szín és design alapján. A Suntherm infrapanelek széles választékban kaphatóak, így biztosan talál az igényeinek és otthonának megfelelő modellt.
 • Könnyen vezérelhetőek: Intelligens termosztátokkal programozhatóak, így maximálisan kihasználhatja az infrafűtés előnyeit, és optimalizálhatja az energiafelhasználást. A Suntherm infrapanelek kompatibilisek a legtöbb intelligens termosztáttal, így precízen szabályozhatja a hőmérsékletet.

Környezetbarát fűtés: árnyalatok az infrafűtés körül

Az infrapanelek forgalmazói gyakran hangsúlyozzák a fűtési mód környezetbarát jellegét, kiemelve a károsanyag-kibocsátás hiányát. Azonban a teljes kép ennél árnyaltabb.

Igaz, hogy az infrapanelek nem bocsátanak ki káros anyagokat, és a fűtési folyamat során nem keletkezik melléktermék. Ez kiemelkedő előny a hagyományos fűtési módokhoz képest.

Ugyanakkor fontos figyelembe venni az elektromos áram előállításának és szállításának környezeti hatásait. A fosszilis tüzelőanyagok használata ezen a területen jelentős CO2-kibocsátást eredményez.

Ezért, bár az infrapanelek önmagukban környezetbarátnak tekinthetők, a teljes fűtési rendszer környezeti terhelése az áramforrástól is függ.

Ha az elektromos áramot megújuló energiaforrásokból, mint a napelemek, szélenergia, vízierőművek biztosítják, akkor az infrafűtés valóban környezetbarát megoldásnak minősül.

Összefoglalva:

 • Az infrapanelek önmagukban nem bocsátanak ki káros anyagokat.
 • Az elektromos áram előállítása és szállítása befolyásolja a fűtési rendszer környezeti terhelését.
 • Megújuló energiaforrások használata esetén az infrafűtés valóban környezetbarát.

Tippek a környezettudatos infrafűtéshez:

 • Válasszon napelemes rendszert az áram előállításához.
 • Használjon energiatakarékos infrapaneleket.
 • Programozza a fűtést a hőmérséklet szabályozására.
 • Szigetelje a házát a hőveszteség minimalizálása érdekében.

Ezek a lépések hozzájárulnak ahhoz, hogy az infrafűtés valóban fenntartható és környezetbarát fűtési megoldást nyújtson.

Az infrafűtés gazdaságossága: árnyalatok és lehetőségek

Az infrafűtés gazdaságossága vitatott téma, épületgépészek, forgalmazók és felhasználók gyakran ütköznek össze a véleményükkel. Azonban a valóság ennél árnyaltabb, és a fűtési mód gazdaságossága számos tényezőtől függ.

Az infrafűtés előnyei:

 • Magas hatékonyság: Az infrapanelek elektromos áramot használnak a fűtéshez, és a felvett és leadott teljesítményük közel azonos. Ez azt jelenti, hogy kevés energia vész kárba.
 • Egyenletes hőeloszlás: Az infrapanelek nem a levegőt, hanem a tárgyakat, falakat és élőlényeket melegítik fel. Ez egyenletes hőeloszlást eredményez, és kevesebb hőveszteséget okoz.
 • Hőérzet és hőmérséklet: Az infrafűtés esetén a hőérzet magasabb, mint a hagyományos fűtési módoknál. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb hőmérsékleten is komfortosan érezhetjük magunkat, ami energiamegtakarítást eredményezhet.

A gazdaságos üzemeltetéshez szükséges:

 • Tudatos használat: Az infrafűtéshez igazítani kell a fűtési szokásainkat. A termosztátot alacsonyabb hőmérsékletre kell beállítani, és a fűtést csak akkor kell bekapcsolni, amikor szükséges.
 • Hőszigetelés: A jó hőszigetelés elengedhetetlen a hőveszteség minimalizálásához. Ez minden fűtési módra igaz, de az infrafűtés esetében különösen fontos.
 • Megfelelő infrapanel kiválasztása: A piacon sokféle infrapanel kapható. Fontos, hogy a helyiség méretének és a fűtési igényeknek megfelelő panelt válasszunk.

További megfontolások:

 • Elektromos áram ára: Az infrafűtés gazdaságossága függ az elektromos áram árától. Ha az áram ára magas, akkor a fűtési költségek is magasabbak lesznek.
 • Alternatív energiaforrások: Az infrapanelek használhatók napelemes rendszerről is. Ez jelentősen csökkentheti a fűtési költségeket, és még környezetbarátabbá teszi a fűtést.

Összefoglalva:

Az infrafűtés gazdaságos fűtési mód lehet, de a gazdaságosság számos tényezőtől függ. A tudatos használat, a jó hőszigetelés, a megfelelő infrapanel kiválasztása és az alternatív energiaforrások használata mind hozzájárulhatnak a fűtési költségek csökkentéséhez.

Tippek a gazdaságos infrafűtéshez:

 • Használjon termosztátot a hőmérséklet szabályozására.
 • Csak akkor kapcsolja be a fűtést, amikor szükséges.
 • Szigetelje a házát a hőveszteség minimalizálása érdekében.
 • Válasszon a helyiség méretének és a fűtési igényeknek megfelelő infrapanelt.
 • Fontolja meg napelemes rendszer telepítését.

Az infrafűtés gazdaságosabbá tétele: tippek és trükkök

Az infrafűtés nem csupán hatékony fűtési megoldást nyújt, de a gazdaságosság terén is kiemelkedő lehet. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tehetjük még takarékosabbá az infrafűtés üzemeltetését:

1. Gyors hőérzet, hatékony szabályozás:

Az infrafűtés a nap melegéhez hasonló sugárzást alkalmazva gyorsan kellemes hőérzetet biztosít. Ez lehetővé teszi a hőmérséklet pontosabb szabályozását, és a fűtés lekapcsolását, ha nem tartózkodunk otthon.

2. Gyors felfűtés:

Egy jól telepített infrapaneles rendszer akár 30-40 perc alatt képes felmelegíteni a lakást. Ez ideális lehet, ha napközben nem tartózkodunk otthon, és csak este érünk haza.

3. Vezérelt tarifás áram:

Ha az infrafűtést napi 6 óránál kevesebbet használjuk, érdemes megfontolni a vezérelt tarifás áramra való áttérést. A vezérelt tarifás áram éjszaka olcsóbb, így jelentősen csökkenthetjük a fűtési költségeket.

4. Tudatos használat:

A gazdaságos infrafűtés alapja a tudatos használat. Csak akkor kapcsoljuk be a fűtést, ha szükséges, és programozzuk a termosztátot a kívánt hőmérsékletre.

5. Megfelelő elektromos hálózat:

Az infrafűtéshez szükséges elektromos hálózat kiépítése fontos. Fontos, hogy a hálózat elbírja a panelek által felvett teljesítményt.

6. Hőszigetelés:

A jó hőszigetelés elengedhetetlen a hőveszteség minimalizálásához. Ez minden fűtési módra igaz, de az infrafűtés esetében különösen fontos.

7. Megfelelő infrapanel kiválasztása:

A piacon sokféle infrapanel kapható. Fontos, hogy a helyiség méretének és a fűtési igényeknek megfelelő panelt válasszunk.

8. Alternatív energiaforrások:

Az infrapanelek használhatók napelemes rendszerről is. Ez jelentősen csökkentheti a fűtési költségeket, és még környezetbarátabbá teszi a fűtést.

Összefoglalva:

Az infrafűtés gazdaságos fűtési mód lehet, de a gazdaságosság számos tényezőtől függ. A tudatos használat, a jó hőszigetelés, a megfelelő infrapanel kiválasztása és az alternatív energiaforrások használata mind hozzájárulhatnak a fűtési költségek csökkentéséhez.

Tippek a gazdaságos infrafűtéshez:

 • Használjon termosztátot a hőmérséklet szabályozására.
 • Csak akkor kapcsolja be a fűtést, amikor szükséges.
 • Szigetelje a házát a hőveszteség minimalizálása érdekében.
 • Válasszon a helyiség méretének és a fűtési igényeknek megfelelő infrapanelt.
 • Fontolja meg napelemes rendszer telepítését.
 • Használjon vezérelt tarifás áramot.

Infrafűtés: tervezés, telepítés, komfortérzet

Az infrafűtés hatékony és komfortos fűtési megoldást nyújthat, de a maximális hőérzet és gazdaságosság eléréséhez gondos tervezésre és szakszerű telepítésre van szükség.

Hőszükséglet felmérése:

Az infrapanel telepítése előtt elengedhetetlen az épület hőveszteségének kiszámítása. Ez alapján pontosan meghatározható a szükséges panelek teljesítménye és mennyisége. A hőveszteség számítását szakember végezheti el, de sok cég ingyenes helyszíni felmérést is kínál.

Telepítés:

A panelek optimális elhelyezése kulcsfontosságú a hő egyenletes eloszlásához és a komfortos hőérzet biztosításához. A telepítést bízzuk szakemberre, aki a helyiség adottságait és a hőigényt figyelembe véve helyezi el a paneleket.

Előnyök:

 • Gyors hőérzet, alacsonyabb hőmérsékleten is komfortos hőérzet
 • Gazdaságos üzemeltetés, alacsonyabb fűtési költségek
 • Egészséges fűtés, nem szárítja a levegőt
 • Egyszerű telepítés, esztétikus megjelenés
 • Környezetbarát fűtési megoldás

Kipróbálás:

Ha nem biztos benne, hogy az infrafűtés megfelelő-e az Ön számára, kipróbálhatja egyetlen helyiségben is. Számos cég lehetőséget biztosít próbatelepítésre, így kockázatmentesen megtapasztalhatja az infrafűtés előnyeit.

További információk:

 • További információkért és referencia képekért keresse fel weboldalunkat!
 • Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és ingyenes konzultációt kérhet!

Ne habozzon, tegye komfortosabbá otthonát az infrafűtéssel!

Tippek:

 • Kérjen árajánlatot több cégtől is, hogy összehasonlíthassa a szolgáltatásokat és árakat.
 • Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott cég rendelkezik a szükséges szakértelemmel és tapasztalattal.
 • Kérdezze meg, hogy a cég garanciát vállal-e a telepített infrafűtésre.

Bízunk benne, hogy az infrafűtés ideális megoldást nyújthat az Ön számára is!

Infrafűtés: alternatíva a fűtési szezonban

A fűtési szezon közeledtével sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon a fűtési rendszerük a legoptimálisabb választás-e. Mitől lesz egy fűtési rendszer „jó”?

Fontos szempont a gazdaságosság: alacsony fogyasztás mellett hatékony fűtést biztosítson, hosszú távon megbízható legyen, és ne terhelje meg túlzottan a családi kasszát. Ezen kívül fontos a szabályozhatóság: ne hűljön ki a lakás gyorsan, de rövid idő alatt képes legyen kellemes meleget létrehozni. Egyre fontosabb szempont a környezetbarát működés is.

Ezeknek a kritériumoknak kiválóan megfelel az infrafűtés.

Az infrafűtés beépített infrapanelek segítségével teremt gyorsan komfortos meleget, és ehhez nem kell más, csak elektromos áram. Az infrapanelek nemcsak hatékonyak, de jótékony hatással is bírnak az emberi szervezetre. Az infravörös sugárzás, amit a panelek kibocsátanak, a napfény melegét imitálja, és nem szárítja a levegőt. A hő nagy részét a tárgyak nyelik el, így egyenletes hőeloszlás alakul ki a helyiségben.

Az infrafűtés előnyei:

 • Gazdaságos: alacsony fogyasztás, hosszú távú megbízhatóság
 • Hatékony: gyors hőérzet, egyenletes hőeloszlás
 • Környezetbarát: nem bocsát ki káros anyagokat
 • Egészséges: nem szárítja a levegőt, jótékony hatással van a szervezetre
 • Könnyen telepíthető: esztétikus megjelenés, minimális karbantartás

Ha Ön is egy hatékony, komfortos és környezetbarát fűtési megoldást keres, érdemes megfontolnia az infrafűtést.

Infrafűtés: A legfontosabb tudnivalók

Az infrafűtés egyre népszerűbb fűtési megoldás, de a rengeteg információban könnyű elveszni. Ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhasson, ismernie kell a legfontosabb tudnivalókat.

Mi az infrafűtés?

Az infrafűtés elektromos áramból infravörös sugárzást előállító eszközöket használ. Ez a sugárzás nem a levegőt, hanem a tárgyakat és az embereket melegíti fel, így kellemes hőérzetet biztosít a helyiségben.

Előnyök:

 • Hatékony: Gyors hőérzet, egyenletes hőeloszlás.
 • Gazdaságos: Alacsony fogyasztás, hosszú távú megbízhatóság.
 • Környezetbarát: Nem bocsát ki káros anyagokat.
 • Egészséges: Nem szárítja a levegőt, jótékony hatással van a szervezetre.
 • Könnyen telepíthető: Esztétikus megjelenés, minimális karbantartás.

Telepítés:

Az infrafűtés telepítése egyszerű, nem igényel bonyolult rendszert. Csak a fűtőpanelekre és tartozékaikra van szükség.

 • Kaphatóak termosztáttal ellátott típusok: Ezeket csak be kell dugni a konnektorba, és máris használhatók.
 • Egyedi igények alapján: Ha összetettebb rendszerre van szüksége, szakemberrel telepíttetheti az infrafűtést.

Fontos tudnivalók:

 • A fűtőpanelek teljesítményének megválasztása: A helyiség mérete és a hőigény alapján kell kiválasztani a megfelelő teljesítményű paneleket.
 • Helyezés: A paneleket úgy kell elhelyezni, hogy egyenletesen melegítsék a helyiséget.
 • Szabályozás: Termosztáttal szabályozható a hőmérséklet.

Infrafűtés: Tökéletes kiegészítő fűtés!

Manapság rengeteg fűtési megoldás létezik, de a legtöbben csak egyet választanak. Pedig sokszor jobban járhatunk két fűtési mód kombinálásával, főleg ha az egyik – mint az infrafűtés – rendkívül alacsony költségvetésből is kiépíthető.

Példa:

A kandallók és kandallókályhák mellé ideális az infrafűtés. Nem mindig van kedvünk tüzet rakni, de az infrafűtés pár perc alatt meleget varázsol a szobába. A tűzifa felaprítása így várhat.

Ha Ön is infrafűtést szeretne az otthonában:

 • Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!
 • Kérjen árajánlatot a honlapunkon található űrlap kitöltésével!

Az infrafűtés előnyei kiegészítő fűtésként:

 • Gyors hőérzet: Pár perc alatt meleget ad.
 • Alacsony bekerülési költség: Olcsóbb, mint más fűtési rendszerek.
 • Könnyen telepíthető: Nem igényel bonyolult szerelést.
 • Energiatakarékos: Csak akkor fogyaszt áramot, ha be van kapcsolva.
 • Környezetbarát: Nem bocsát ki káros anyagokat.

Bízunk benne, hogy az infrafűtés ideális kiegészítő fűtést nyújthat az Ön számára is!

Tippek:

 • Gondolja át, mely helyiségekben lenne ideális az infrafűtés kiegészítő fűtésként.
 • Válasszon a helyiség méretének és hőigényének megfelelő teljesítményű paneleket.
 • Helyezze el a paneleket úgy, hogy egyenletesen melegítsék a helyiséget.
 • Használjon termosztátot a hőmérséklet szabályozására.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!